Beregening

Beregening

Categorie: nieuwe productlijn

5 min leestijd

Een beregeningsinstallatie (sproei-installatie of sprinklerinstallatie) is een samenspel van verschillende onderdelen, zoals sproeiers, druppelslang, leidingen, afsluiters en een besturingsautomaat. Deze onderdelen zorgen ervoor dat uw tuin, zonder dat u daar zelf werk aan hoeft te besteden, het hele jaar door automatisch water krijgt. Daardoor heeft u altijd prachtig bloeiende planten en een schitterend gazon. U kunt genieten van uw tuin en water geven met de gieter of slang is niet meer nodig.

Ook een eventuele moestuin of uw zaaigoed zal het veel beter doen. Hierdoor kunt u met een gerust hart langere tijd op vakantie of uw kostbare tijd aan andere dingen besteden met altijd het vertrouwen dat het planten water geven in goede handen is bij uw sprinklerinstallatie.

Een goed geïnstalleerde beregening is nagenoeg onzichtbaar, omdat bijna alle onderdelen onder de grond zitten. Zodra de beregening start, komen de sproeiers uit de grond en begint het in uw tuin te regenen. Na afloop zakken ze vanzelf weer in de grond. En heeft het voldoende geregend, dan kan een regensensor het proces uitstellen. U verbruikt daardoor nooit meer water dan noodzakelijk. Ook kunt u via de besturingsautomaat in de `s nachts beregenen. Hierdoor kan het water goed in de grond trekken voordat de zon een deel van het water weer zou laten verdampen. Door een uitgekiende keuze van de juiste sproeiers geeft u precies genoeg water. Dat bespaart veel water in vergelijking tot handmatig water geven.

Bij de aanleg van een installatie maakt u altijd de eerste keuze met welke waterbron u wilt gaan beregenen? Leidingwater of grondwater. Dit laatste heeft vaak last van roestvorming wat extra aandacht nodig heeft om schade aan plant, steen en overige buitenelementen te voorkomen. Heeft u een keuze gemaakt in de waterbron dan zijn is de keuze van materiaal vaak ook gemaakt. De ondergrondse leidingen worden met PVC of Thyleen gemaakt en u heeft dan de bijpassende hulpstukken nodig. Afhankelijk van de indeling van de tuin worden de spoeiers, druppelslang of losse sproeipunten bepaald. Maak of laat altijd een plan maken! De automatisering van de beregening kan volledig naar wens worden ingevuld. Met sproeicomputer, sensors, via de smartphone of gewoon simpel met de hand. Hoe luxer het systeem, hoe minder werk u er zelf mee heeft. Gebruik uitsluitend professioneel materiaal dat bestand is tegen alle omstandigheden.

Facebook
Twitter
Linkedin
Instagram

Advertenties: