Zwemvijvers

Zwemvijvers

Categorie: nieuwe productlijn

5 min leestijd

Een standaard zwembad moet je heel nauwkeurig onderhouden om te voorkomen dat er bacteriën in komen. Je moet een juiste balans zoeken tussen chemicaliën voor de zuurtegraad en de hoeveelheid chloor te regelen. Bovendien moet je het water regelmatig verversen om alles hygiënisch en gezond te houden.

Bij een zwemvijver is het de natuur zelf die instaat voor het onderhoud. Waterplanten en natuurlijke filtersystemen (zoals lavasteen) nemen die rol op zich. De filterzone van de zwemvijver bevat zuiverende waterplanten en poreuze gesteenten. Chemische producten als chloor zijn onnodig.

Bovendien is dit niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor jouw eigen gezondheid. Rode ogen of allergieën behoren voortaan tot het verleden.

Om te voorkomen dat een zwemvijver gaat verwilderen en je hem daarom niet meer gaat gebruiken, moet hij goed geplaatst worden.

Voordelen van een zwemvijver:

  1. minimum onderhoud nodig
  2. water in beweging: geen bacterievorming
  3. volledige integratie in tuin
  4. aanwezigheid natuur
  5. verschillende vormen mogelijk
  6. verwarming mogelijk 1j na plaatsing
  7. natuurlijk 2°C warmer dan zwembad

De prijs van een zwemvijver varieert naargelang de oppervlakte, afwerking en beplanting. De gemiddelde prijs van een aangelegde zwemvijver van 30 vierkante meter van 100 cm diep start rond €20 000 euro.  Een zwemvijver van 30 m2 en 150 cm diep kost al snel €40 000 euro.

Een goed aangelegde zwemvijver kost bijna net zoveel als een zwembad. Hoe dieper je zwemvijver, hoe meer druk de bodem moet kunnen opvangen. Er moet dus een goede stabilisé-laag gemaakt worden voor zowel de bodem als om de rechte randen stevig te maken.

Een natuurlijke zwemvijver heeft geen rechte randen, de prijs zal hier dan iets lager liggen. Er moeten namelijk geen kosten gerekend worden voor het stabiliseren van de randen (en eventueel de bodem).

Bij het vergelijken van offertes doe je er goed aan niet enkel af te gaan op prijzen. Je kiest best voor een specialist die kwalitatieve materialen gebruikt en aandacht besteed aan een correcte berekening van de natuurlijke zuivering. Elke situatie is anders (formaat, aantal uren zon, aanwezigheid van bomen met bladverlies,..) en vergt dan ook een andere aanpak.

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van een zwemvijver in jouw tuin? Via onze zoek je  vrijblijvend een gespecialiseerde zwemvijver bouwer.

Facebook
Twitter
Linkedin
Instagram

Advertenties: